About

Flipperservice is een bedrijf dat draait om de flipperkast, IT'S PINBALL ONLY!

Aangegrepen door het flippervirus in 1976 op een vakantie in Italie wist ik vrij snel dat ik heel graag met flipperkasten wilde werken, en in 1981 was het zover. A LIFECHANGING MOMENT!.

Ik ging aan het werk in de lokale Flipperhal, waar ik alles heb geleerd wat er bij komt kijken om een flipperkast werkend te houden en hoeveel lol ik en andere mensen aan deze magische machines beleefden. IT'S A LABOUR OF LOVE!

In de jaren 90 maakte ik de wederopstanding mee van de flipperkast, die door toedoen van Pac Man en consorten in de tweede helft van 80's aan populariteit had ingeboet. De fabrikanten konden met de voortschreidende technologie opeens dingen doen die voorheen onmogelijk leken en de flipper stond plots weer overal. PINBALL IS BACK!

Toen door allerlei oorzaken het toonaangevende bedrijf Bally-Willams de flipper deuren sloot om andere produkten voorrang te geven, verdween de flipperkast vrij abrupt uit het straatbeeld omdat cruciale onderdelen plots niet meer leverbaar waren en een kapotte flipperkast voor niemand leuk is. GAME OVER?

De flipper bleef bij een groep mensen altijd populair, maar het zwaartepunt kwam meer te liggen bij particuliere verzamelaars en een prachtige verenigng, de grootste van de wereld, genaamd de Nederlandse Flippervereniging of NFV. NO BALLS NO GLORY!

En toen, hoe het precies kwam is mij niet helemaal duidelijk maar zeker is dat de release van de razend populaire app Pinball Arcade, die flipperkasten op een telefoon razend knap simuleert er mee te maken heeft, komt de flipper wederom tot een comeback. Er openen nieuwe fabrieken de deuren, overal zijn initiatieven die het flipperen stimuleren en het einde is nog niet in zicht. Flipperservice hoopt dat ook in het noorden van het land weer meer geflipperd kan worden op lokatie, want dat is het allerleukste. Aan ons zal het niet liggen. THE BALL IS WILD!